Зеолит от най-високо качество

Ценният минерал Зеолит

Зеолитът е  вулканичен минерал и идва от гръцките думи “ZEO” (кипя) и “Lithos” (камък), което означава кипящ камък. Благодарение на своите специфични качества и лечебни сили, естественият минерал Зеолит в Япония е наречен “магически камък”, а в Гърция – “камък на живота”. Висок процент чистота на минералите  може да варира от находище до находище. В природата има повече от 200 находища на зеолит. С най-високо качество са тези в Япония и Куба, които са с 95% чистота.

 

Зеолитът има  триизмерна кристална структура, която се състои от взаимосвързани кухини, подобни на пчелна пита, които имат способността да извежда токсичните вещества от организма, като благоприятстват за нормалното състояние на заздравяване на лигавиците.В същото време струстурата има добра пропускливост за останалите полезни вещества и минерали.

Зеолит е същественият активен компонент в пастата за зъби Zeola.

Той осигурява дълбоко почистване, което обхваща пространството между зъбите и по линията на венците, спомага за премахване на петната и предотвратява образуването на зъбен камък. Зеолитът има положителни ефекти при продължителна употреба в грижата за опазването на зъби, венци и устна кухина.

японска паста за зъби със зеолит - свежа мента

 Зеолитът може да осигури полезни медицински ефекти само ако е активиран и стабилизиран, независимо от физическите и химическите характеристики, които притежава в естествената си форма на минерал.

Нипон Зеток (Nippon Zettoc) е първата компания, която успешно стабилизира зеолит в паста за зъби, наречена Zeola през 1954 година. Целият процес отнема множество опити и научни трудове, които се ръководят от  професор Мицуру Окада,  от Университета Кейо, Япония.

  От тогава до днес Нипон Зеток практикува и развива умения за разработване на успешни формули за пасти за зъби.

Функция на ЗЕОЛИТ в пастата за зъби Zeola

Висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий

Отстраняване на плака

Забавяне на възпалителните процеси, заболяване на венците

Предотвратява повторно натрупване на зъбен камък, бактерии и мръсотия

Неутрализира лошия дъх

Балансира отделянето на млечна киселина

Спомага за нормализирането на Ph

Неутрализира лошия дъх

Балансира отделянето на млечна киселина

Спомага за нормализирането на Ph

0
Количка
Няма продукти в количката